Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Начало Статии

Статии

Перлите винаги са подходящи

Перлите винаги са подходящи

Дори златото, платината и среброто не преобразяват толкова сензационно една жена, както го правят перлите. Вплетени в бижута, малките фини топчета са като магия, защото моментално добавят мекота, стил, елегантност. И няма никакво значение дали ги носим на официална вечеря, важно обществено събитие или в ежедневието, когато облеклото е спортно-елегантно.

 

Прочети още →
5 века тайна, за да се потопим в прегръдката на топлината

5 века тайна, за да се потопим в прегръдката на топлината

Когато се налага една тайна да се пази 500 години, е сигурно, че има сериозна причина. И историята го доказва!
Става дума за една особена порода овце, която испански скотовъдци развъждат успешно през XIII век. Те пазят много строго знанията си за отглеждането и според закон ако някой опита да изнесе информацията, бива наказван със смърт.

 


Но пет века по-късно, когато Англия побеждава Испания във войната между тях, започва износът на овце към други страни в Европа, а също и в Австралия. Породата е успешно съхранена и така светът получава невероятната мериносова вълна, добивана от породата Меринос.

Нишката на тази вълна притежава удивителни свойства, въпреки че е с микроскопичен диаметър, който варира между една трета до една десета от дебелината на човешкия косъм. Отличава се с уникални термоизолационни свойства, благодарение на които пази от студ, а в топло време осигурява оптимална температура за тялото. Има няколко типа мериносова вълна според дебелината на нишката, но всички се отличават с деликатните си въздушни джобове, които я превръщат в отличен изолатор.

 

Сред привлекателните й качества е и това, че тя е дишаща, което я прави регулатор на температурата, затопляйки неусетно, а ако се налага, съхранявайки точно необходимия комфорт през лятото, когато решим да се загърнем, докато леко подухва. 

 

Всъщност точно желанието ни да се наметнем небрежно, за да се чувстваме добре, прави одеялата от мериносова вълна изключително привлекателни за всеки сезон. И любимите одеяла на Sferahome от 100% австралийска мериносова вълна отново са тук! Те не дразнят кожата, антиалергични и антистатични са, а освен това са устойчиви на поглъщането на миризми, защото благодарение на нишките притежават антимикробни нишки. С одеяло от мериносова вълна всяко дете се чувства чудесно и гарантирано е добре защитено от всякакви атмосферни влияния.
Няма значение дали ще се отдадем на това удоволствие сутрин или вечер, през деня или докато сме навън. Сигурно е, че ще получим докосване като от милувка, което се помни винаги, и което ще ни примамва често да се насладим на прегръдката на топлината и на насладата от комфорта.  

Прочети още →
Подарък, специален колкото нас!

Подарък, специален колкото нас!

Онова неописуемо чувство на радост, когато подаряваме нещо, и щастието в очите на този, който го получава - безценен момент, който си заслужава да създаваме! И няма значение дали поводът е личен, празникът е сезонен, искаме да засвидетелстваме уважание, да благодарим или просто да кажем "Обичам те"!

 

Прочети още →
Мелодия, спомени и лешникотрошач, и празничната маса вече е магия

Мелодия, спомени и лешникотрошач, и празничната маса вече е магия

Най-сладките приказки са за щастие, преживени и написани от нас, разказани с омая, за да носят наслада и топлина. Сега е време за нови, родени от празниците в уюта на любимия дом, изпълнен с магични форми, цветове и сюжети, като в приказка.

Прочети още →
Стил по скандинавски и 5 начина да го създадем

Стил по скандинавски и 5 начина да го създадем

Чистотата на снега, приказната игра на светлините, сиянието на зимната луна, спокойствието на чистите и семпли форми, меката палитра на земните тонове, усещането за тайнство.

Прочети още →
Изящен блясък

Изящен блясък

Както вече разказахме, легендата гласи, че първите стъклени играчки за коледна украса са се появили още през XVI век в Германия. Но за истинско начало се смята 1848 година, когато един майстор в германския град Лауша изработил ябълки от духано стъкло, които местните накичили по елхите вместо използваните преди това сушени плодове.

Прочети още →
Коледа засиява с магията на стъклото!

Коледа засиява с магията на стъклото!

Една легенда разказва, че първите стъклени играчки за украса на елха са се появили през XVI век в германската провинция Саксония.

Прочети още →
Игри с фигури и един съвет

Игри с фигури и един съвет

Те може да са малки или големи, класически, закачливи, сериозни, с реални лица и тела, изобразяващи хибридни същества или пък да са хипербола на познат или популярен образ.
Това са декоративните фигури и бюстове, без които не може нито един интериор. Те са елемент с ненатрапчиво присъствие, но със силен характер, благодарение на който всяко пространство се променя.

Прочети още →
Нашата маса е най-красива!

Нашата маса е най-красива!

 

Идеалната маса! Ключът към нея не е само вкусната храна, а и начинът на декориране. И определено си заслужава да отделим време, за да я направим приветлив кът, в който да се насладим и на блюдата, и на приятната компания.

 

Прочети още →
3 причини да подарим топлина и аромат със свещи

3 причини да подарим топлина и аромат със свещи

Вълшебството на огъня е чудесен начин да добавим магична светлина и топлина към уюта на дома и е най-лесно да го направим деликатно и елегантно чрез свещи.
Създавайки специално настроение, те вдъхновяват за приятни преживявания, без значение къде са разположени - в дневната, в спалнята, в кухнята, на масата за хранене, дори в банята. С правилен избор ще ги превърнем в украшение за интериора и ще се възползваме от способността им да разпръскват приятни аромати и да улавят нежелани миризми.

Прочети още →
Страница 1 от 2
«1 2»