Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

3 причини да подарим топлина и аромат със свещи

3 причини да подарим топлина и аромат със свещи

Вълшебството на огъня е чудесен начин да добавим магична светлина и топлина към уюта на дома и е най-лесно да го направим деликатно и елегантно чрез свещи.
Създавайки специално настроение, те вдъхновяват за приятни преживявания, без значение къде са разположени - в дневната, в спалнята, в кухнята, на масата за хранене, дори в банята. С правилен избор ще ги превърнем в украшение за интериора и ще се възползваме от способността им да разпръскват приятни аромати и да улавят нежелани миризми.

Можем да намерим стотици причини да подарим декоративна или ароматна свещ на близък човек, когато отиваме на гости или пък просто на нашия собствен дом, но има 3, които винаги ще са валидни:

  • Свещите са универсален подарък, с който няма да сгрешим, дори и когато не сме сигурни какво точно да изберем
  • Почти няма човек, който да не изпитва емоция, когато докосва восъка
  • Всяко запалване на свещта е миг, който ще напомня приятния повод, по който тя се е озовала в дома
  • Когато избираме свещ е добре да се съобразим с няколко неща, свързани с човека или дома му. Например, кои са любимите му цветове, споделял ли е какви аромати харесва, дори да се запитаме дали знаем какъв парфюм използва. Отправна точка може да е кътче в дома, в което си представяме, че свещта би се вписала най-добре.

Доброто качество и оригиналният дизайн обаче са ключов фактор при избора, защото само по този начин е гарантирано, че горенето и уханието при ароматните свещи ще са дълготрайни и пълноценни.

Всъщност доброто изгаряне изисква и някои хитрости, като например свещта да не се духа, защото така миризмата от тлеещия фитил ще надделее над приятния аромат от самата свещ. Вместо това е препоръчително горящият фитил да се захлупи с метална капачка или да се отреже със специални клещи.
Тайната на дългия живот на широката свещ се крие в дългото й горене. Когато тя е с гарантирано качество, е добре да я оставим запалена за поне два часа. По този начин горният слой ще гори равномерно и няма да се образува тунелче около фитила.

 

С различни форми, цветове, текстури и размери, свещите може да влязат в ролята си и, ако са поставени в интересни свещници, а може и да са част от композиции с вълнуващи сюжети и с участието на предмети от декора. Разиграването им е въпрос на вкус и на ролята, която искаме да им дадем - да сияят романтично на масата или в банята, да са в центъра на празничен декор, да подчертават чара на определен кът или просто да пръскат аромат.
Затова нека сега просто запалим любимата си свещ, да се вгледаме в огъня, да се насладим на мига и на топлината и да помечтаем!  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари