Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

Изящен блясък

Изящен блясък

Както вече разказахме, легендата гласи, че първите стъклени играчки за коледна украса са се появили още през XVI век в Германия. Но за истинско начало се смята 1848 година, когато един майстор в германския град Лауша изработил ябълки от духано стъкло, които местните накичили по елхите вместо използваните преди това сушени плодове.

 

Така започва интригуващата и изящна приказка на специално направените топки за украса на дома за зимните празници, а кръглата форма и до днес разпалва фантазията на дизайнери и занаятчии. Но и на тези, които жадуваме да създадем най-красивия празничен декор. Мечтаем го чрез всеки уникат, който откриваме, и не ни остава нищо друго, освен да развихрим въображението си. 

 

 

С мъниста, перли, блясък, с ефект на напукване, с ленти за декориране, с деликатни рисунки, с покритие от велур, релефни, от цветя, дори криещи вътре изненада - това е част от изкуството, интерпретирано в декоративните топки за украса.

Всяка от тях заслужава да е в центъра на вниманието и да има специално място, което може да не е непременно на елхата. За фантазията няма граници и една красива топка би могла да се впише отлично като част от декорирането на празничната маса, да влезе в ролята на основен елемент във венеца или да участва в стилна композиция за избран кът.

 

 

Празничният уют е цвят, аромат, приятни разговори, красива маса, изненади, но и  украсеното дърво. Особено онзи магичен момент, когато подреждаме и си наричаме история за всяка внимателно съхранена играчка или пък за новото бижу, което сме избрали с толкова обич. А поставянето на върха е кулминацията! И до днес за класика се смята присъствието на звезда, за да символизира Витлеемската. Но превъплъщенията може да са безкрайни - ангел, птица, панделка, най-често изработени от фино стъкло. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари