Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

5 века тайна, за да се потопим в прегръдката на топлината

5 века тайна, за да се потопим в прегръдката на топлината

Когато се налага една тайна да се пази 500 години, е сигурно, че има сериозна причина. И историята го доказва!
Става дума за една особена порода овце, която испански скотовъдци развъждат успешно през XIII век. Те пазят много строго знанията си за отглеждането и според закон ако някой опита да изнесе информацията, бива наказван със смърт.

 


Но пет века по-късно, когато Англия побеждава Испания във войната между тях, започва износът на овце към други страни в Европа, а също и в Австралия. Породата е успешно съхранена и така светът получава невероятната мериносова вълна, добивана от породата Меринос.

Нишката на тази вълна притежава удивителни свойства, въпреки че е с микроскопичен диаметър, който варира между една трета до една десета от дебелината на човешкия косъм. Отличава се с уникални термоизолационни свойства, благодарение на които пази от студ, а в топло време осигурява оптимална температура за тялото. Има няколко типа мериносова вълна според дебелината на нишката, но всички се отличават с деликатните си въздушни джобове, които я превръщат в отличен изолатор.

 

Сред привлекателните й качества е и това, че тя е дишаща, което я прави регулатор на температурата, затопляйки неусетно, а ако се налага, съхранявайки точно необходимия комфорт през лятото, когато решим да се загърнем, докато леко подухва. 

 

Всъщност точно желанието ни да се наметнем небрежно, за да се чувстваме добре, прави одеялата от мериносова вълна изключително привлекателни за всеки сезон. И любимите одеяла на Sferahome от 100% австралийска мериносова вълна отново са тук! Те не дразнят кожата, антиалергични и антистатични са, а освен това са устойчиви на поглъщането на миризми, защото благодарение на нишките притежават антимикробни нишки. С одеяло от мериносова вълна всяко дете се чувства чудесно и гарантирано е добре защитено от всякакви атмосферни влияния.
Няма значение дали ще се отдадем на това удоволствие сутрин или вечер, през деня или докато сме навън. Сигурно е, че ще получим докосване като от милувка, което се помни винаги, и което ще ни примамва често да се насладим на прегръдката на топлината и на желания комфорт.  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари