Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

Перлите винаги са подходящи

Перлите винаги са подходящи


Дори златото, платината и среброто не преобразяват толкова сензационно една жена, както го правят перлите. Вплетени в бижута, малките фини топчета са като магия, защото моментално добавят мекота, стил, елегантност. И няма никакво значение дали ги носим на официална вечеря, важно обществено събитие или в ежедневието, когато облеклото е спортно-елегантно.

 

Животът потвърждава това и можем да опитаме веднага да се впуснем в смело стилово приключение, още повече, че за историята завинаги остава репликата на Джаки Кенеди "Перлите винаги са подходящи". Всъщност от стотици години перлите са били превръщани в бижута и носени от жени с власт и влияние именно, за да демонстрирт не само високото си положение, но и за да подчертаят специалната си класа.


Перлите запазват завинаги отличния си вид, особено ако се носят по-често, защото така съхраняват по-добре загадъчния си блясък в комбинация с матовото излъчване. Естественият им произход е причината за невероятния им чар, а фактът, че произлизат от живи същества добавя още мистика.


Във всяка перла се съдържа минералът арагонит. Той е загадъчен и многолик, защото цветът му може да варира от бял до черен, като преминава дори през сиво, жълто, виолетово и др., а това добавя уникални нюанси във всяка топчица. Според легендите и опита от древността арагонитът действа добре на кожата, успокоява нервната система, а присъствието му в дома подсилва любовта. Той е един от най-важните елементи, от които се формира една перла. Някога, след като хората откриват, че в черупките на някои миди израстват перли, се ражда манията по притежанието им. 

 

Но заради изключителната си рядкост, провокират намирането на начин за целенасочено производство. Така още през XIII век в Китай започва внасянето на зрънца пясък или подобно твърдо тяло с естествен произход в мида, която после се поставя в солена или сладка вода. Процесът от израстването на такъв зародиш до готова перла може да продължи между 3 и 10 години. 

Тази изтънченост сега е тук, в Sferahome, превъплътена в невероятни бижута - колиета, обеци, гривни, всички ръчна изработка. Изключително разнообразни, те са в единични бройки и с уникален дизайн, в който перлите са в главната роля или са в неочаквани комбинации със сребро, злато, кристали със сертификат - без съмнение съвършен подарък, който винаги ще се помни! 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари