Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

Игри с фигури и един съвет

Игри с фигури и един съвет

Те може да са малки или големи, класически, закачливи, сериозни, с реални лица и тела, изобразяващи хибридни същества или пък да са хипербола на познат или популярен образ.
Това са декоративните фигури и бюстове, без които не може нито един интериор. Те са елемент с ненатрапчиво присъствие, но със силен характер, благодарение на който всяко пространство се променя.

 

И всъщност точно това е смисълът им - да разчупят обстановката и да придадат пълнота. А фактът, че може лесно да бъдат местени, е чудесен повод да им възлагаме роли за всеки кът, в който ги поставяме. И така да си създаваме наши малки игри.

Всяка фигура, благодарение на външния си вид, има дълбок и често пъти загатнат смисъл. Фигурите на ангели внушават чистота и благоговение, на деца - чисто щастие и радост, на мъж и жена - любов и съзидание. Фигурите на животни от древни времена се свързват с различни поличби и поверия, като например, че статуетка със слон с вдигнат хобот гарантира успех.
Еленът символизира плодородие и енергия, особено в нестабилни времена. Един приятел повече никога не е излишен, а като такъв всички познаваме кучето! Затова фигура или бюст на това животно винаги би намерила мястото си. А за овена всички знаят - упоритостта, с която той преминава през трудностите, е желана от мнозина, дори и символично като част от декорацията.

 

Декоративните фигури и бюстовете са чудесен подарък за господата, както и за бизнес поводи. С тях се показват добър вкус и уважение не само към личността, но и към работата. Но внимание - предварителното проучване за вкуса и характера на получателя е от изключително значение, за да не се получи обратен ефект!  

 

И един съвет - не поставяйте на един рафт или в един кът в дома си или в офиса фигури от различен материал. Защото така всяка ще изгуби уникалния си чар и просто ще разсейва не само вниманието на околните, а и силата на въздействието! 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари