Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Вижте всички статии

Преобразяване със светлина и 3 съвета

Преобразяване със светлина и 3 съвета

 Когато през 1872 година Александър Лодигин създава първата електрическа лампа, едва ли предполага какво изобилие от вдъхновение ще провокира. Защото изкуственият източник на светлина днес освен навик и необходимост, е и безкрайност от превъплъщения.

И е някак странно, че когато пожелаваме да направим промяна в дома си, дори и малка, рядко си даваме сметка, че това е изумително лесно чрез осветлението. То е, което може да създаде уют и да оживи всяко любимо кътче, а това без съмнение през настъпващите по-мрачни месеци ще е особено важно. 

За избора на нова лампа няма нужда да следваме безусловно трендовете, а само собствената си жажда за уникалност. И в нея чудесно може да се впише идеята да внесем в дома свежест за есента и зимата чрез настолна лампа с цветя и птици. Или пък да последваме класиката и да изберем лампа с малко по-очакван силует, в който детайлите са тези, които ще добавят търсения характер на промяната. А тя е възможна и просто чрез смяна на абажура.

Дръзките решения понякога минават през нещо  познато, очакващо нашата изненадваща интерпретация за пространството. Като финеса на кристала и мощта на желязото, които в комбинация гарантират лукс и стил.

Ето 3 съвета от Sferahome за умело преобразяване със светлина:

  • Планирайте избора на осветителни тела без компромис по отношение на качеството, с ясна визия за даденостите на помещението и стилистичната му визия     
  • Не се колебайте да използвате димер, за да управлявате лампите, особено основния източник, и така да си осигурите освен желания комфорт, също възможност за развиване на сценарии от светлина
  • Не забравяйте, че осветителните тела хвърлят и сенки, чиито ефекти са многостранни - създават дълбочини и илюзии за обема на пространството, подчертават текстури. Затова при избора преценявйте добре каква роля ще възложите на лампата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари